Gengu
Rivium Quadrant 1 Capelle aan den IJssel, ZH2909 LC
Telefoon: +31 - (0)10 433 88 00

De website van Stichting Vluchteling geeft de bezoeker een zo helder mogelijk beeld over hoe zij opereert en wat Stichting Vluchteling betekent voor vluchtelingen. Waar, wat en hoe Stichting Vluchteling te werk gaat en welke hulp zij bieden zijn onderdelen die belicht worden op de website. Het is een platform dat bezoekers activeert vanuit waardevolle content. 

Onderscheidende website voor Stichting Vluchteling

De nieuwe website van Stichting Vluchteling  is onderscheidend en zal door de nieuwe look and feel en tevens bezoekers inspireren om bijdrage te leveren aan vluchtelingen in nood. De nieuwe stijl moet leiden tot meer betrokkenheid met vluchtelingen. Een bijdrage leveren kan op meerdere manieren. Dit kan zijn door in actie te komen, donateur te worden, een gift te doen of mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling.

Aanpak voor Stichting Vluchteling

Om nu en ook in de toekomst donateurs goed te kunnen informeren over het werk van Stichting Vluchteling en om nieuwe donateurs te werven, heeft de Stichting Vluchteling aan Gengu gevraagd om de nieuwe website te ontwikkelen. Voor de realisatie en maximaal resultaat heeft Gengu intensief samengewerkt met het online team van Stichting Vluchteling. De website is gebouwd volgens de agile methodiek. Door deze methodiek toe te passen konden gedurende de hele realisatie periode aanpassingen en verbeteringen plaatsvinden.

Belangrijkste verbeteringen

  • Gebruiksvriendelijke en overzichtelijke website;
  • Het inzichtelijk maken van wat Stichting Vluchteling betekent voor vluchtelingen;
  • Het op overzichtelijke wijze presenteren van wat bezoekers kunnen betekenen in tijd en geld;
  • Zoekmachinevriendelijke en mobielvriendelijke website.

Websitefunctionaliteiten Stichting Vluchteling

De belangrijkste website functionaliteiten voor Stichting Vluchteling zijn:

  • Dynamische landenkaart;
  • Veel gerelateerde thema’s en representatie van het aanbod met keuzes voor de doelgroepen;
  • Direct in actie komen;
  • Een eenvoudig donatieformulier;

Om het online donatieproces zou eenvoudig en toegankelijk mogelijk te maken voor de donateur worden zo min mogelijk vragen gesteld. De donateur hoeft niet veel stappen te doorlopen om een donatie te kunnen voltooien. Gengu heeft dan ook het formulier voor de tablet en mobiele telefoon zo eenvoudig mogelijk gemaakt door eigenlijk zo min mogelijk te vragen aan de donateur.   

Resultaat

De site van Stichting Vluchteling overtuigt bezoekers dankzij een optimale mix van gerelateerde content en geeft inzicht in de bijdrage van de organisatie wereldwijd in noodgebieden. De website sluit volledig aan op de nieuwe positionering va Stichting Vluchteling. Dit is echter nog maar het begin van dit mooie online platform. De komende periode werken we verder aan de doorontwikkeling van allerlei interactieve modules.
website stichting vluchteling 

Over stichting Vluchteling

Wereldwijd zijn ruim 65,6 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking – een recordaantal. Stichting Vluchteling biedt hulp in ’s werelds ernstigste humanitaire crises. Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die wereldwijd hulp biedt aan vluchtelingen en ontheemden. Bij acute nood biedt Stichting Vluchteling levensreddende noodhulp, zoals onderdak, medische zorg, voedsel en schoon drinkwater. Bekijk de website Vluchteling.nl

       

Wil je ook zo een website?

Marc Gutlich
Directeur Gengu
Liever teruggebeld worden? Laat je gegevens achter en we bellen je terug.

Neem contact op

Naam

Email

Bedrijf

Website

Jouw bericht