Gengu
Rivium Quadrant 1 Capelle aan den IJssel, ZH2909 LC
Telefoon: +31 - (0)10 433 88 00

Landelijk Kennisinstituut Cultuur en Amateurkunst heeft hoge ambities.

De wens is om een online kennis en inspiratiebron te creëren voor iedereen die zich inzet voor cultuureducatie en cultuurparticipatie. Een online platform die hierin ondersteunt is in 2014 door Gengu samen met LKCA gerealiseerd.


Online uitdaging

Om online verbinding te realiseren met de vele cultuur-onderwijs instanties, is een nieuw online communicatieplatform voor de fusieorganisatie (Cultuurnetwerk Nederland en Kunstfactor) LKCA gewenst. Gengu heeft in nauwe samenwerking met LKCA een digitaal kenniscentrum ontwikkeld dat het mogelijk maakt om de kennisbronnen op een intuïtieve te ontsluiten alswel te beheren.

Belangrijke functionaliteiten zijn:

  • In het digitale kenniscentrum wordt basisinformatie ontsloten ontwikkeld en verspreid.
  • Via kennisdossiers worden talrijke onderwerpen, thema’s en issues in kaart gebracht en uitgediept.
  • Nieuwsrubrieken en evenementenagenda’s wordt de dagelijkse actualiteit ontsloten.
  • Met interactieve mogelijkheden kunnen bezoekers inspelen, reageren en desgewenst een bijdrage leveren.
  • De inzet van Social media voor verzamelen en delen van content en middels blogs discussies te stimuleren en te faciliteren.
  • Dankzij het samenstellen van profielen van bezoekers en relaties worden nieuwsbrieven gepersonaliseerd verzonden waardoor de ctr aanzienlijk wordt verhoogd.
  • De uitdaging was naast bovenstaande functionaliteiten om content die interessant is voor de verschillende doelgroepen te kunnen koppelen middels een geavanceerde metadata structuur in het content management systeem.

Om deze uitdaging te realiseren en in de toekomst te faciliteren heeft Gengu als onderliggend CMS geadviseerd om Sitecore als motor van de content en functionaliteiten in te zetten voor deze multisite multichannel omgeving. 

Over het LKCA

Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst (LKCA) is het landelijk kennisplatform voor professionals, bestuurders en beleidsmakers in cultuureducatie en cultuurparticipatie. Via kennisdeling en onderzoek draagt het instituut bij aan de kwaliteit van praktijk en beleid. Neem een kijkje op de online omgeving van het LKCAWil je ook zo een website?

Marc Gutlich
Directeur Gengu
Liever teruggebeld worden? Laat je gegevens achter en we bellen je terug.


Aanpak

Gengu heeft op basis van Agile dit project gerealiseerd

Het resultaat

  • Een digitaal interactief kenniscentrum die intuïtief is voor de bezoeker
  • Uitgebreide vind functie die vele data snel en overzichtelijk ontsluit
  • Een platform dat (gast)blogs, social media integratie, kennispleinen en kennisbanken biedt om de verbinding te leggen.

Het online team van LKCA dat bestaat uit twee hoofdredacteuren, twee redacteuren, social-mediaredacteur werken op  Sitecore het platform dat door het klantenteam van Gengu samen met LKCA verder wordt doorontwikkelt.