Gengu
Rivium Quadrant 1 Capelle aan den IJssel, ZH2909 LC
Telefoon: +31 - (0)10 433 88 00
Naar overzicht

Een dag in het leven van Liesbeth, Online Marketeer bij Gengu

09 februari 2017 - Liesbeth Hoogerwerf

In dit blog lees je hoe mijn werkdag als Online Marketeer bij Gengu er uit kan zien!

Hoi, Ik ben Liesbeth Hoogerwerf en sinds april 2016 Online Marketeer bij Gengu. Ik woon in Rotterdam op slecht 7 km van Gengu. Ik houd van het stadse leven en het werken in de randstad. Iedere dag bij Gengu ziet er voor mij anders uit. Ik heb zowel dagen op kantoor als dagen bij klanten. Mijn dag vandaag ziet er als volgt uit:

7.15 De wekker gaat

De wekker gaat, rise and shine!! Ik rol om 7.40 mijn bed uit, fris me op, maak me op en start de dag met een gezond ontbijt. Ik heb hiervoor gisteravond dus in de keuken gestaan! Na het ontbijt vertrek ik richting Gengu. Is het goed weer en heb ik nog voldoende tijd? Dan pak ik de fiets! Is het goed weer en heb ik iets minder tijd? Dan pak ik de scooter! Is het weer minder goed? Dan kom ik met OV of de auto. Wat een mogelijkheden! Vandaag ga ik met de auto. Ik wil sowieso op tijd zijn voor de training van vandaag.

8.30 Opstarten bij Gengu

Online Marketeer bij Gengu Liesbeth Hoogerwerf

Ik arriveer en open mijn laptop. En dan first things first! Eerst een cappuccino maken of de waterkoker aanzetten voor een kop thee... of beide. Dat doe ik dus eigenlijk. Dan kan ik eerst de cappuccino opdrinken en 10 minuten later de inmiddels afgekoelde thee. Heel efficiënt, al zeg ik het zelf! Onder het genot van een cappuccino open ik mijn mailbox, lees ik mijn e-mails en bekijk ik mijn planning. Ik beantwoord wat e-mails en weet dat ik om 9.00 word verwacht aan de overkant van de straat. Om 8.50 vertrek ik dan ook weer.

8.55

Ik kom aan bij de training over communicatiestijlen en stel me voor aan de deelnemers. Na een kwartier start de training en komen communicatieprofielen en stijlen aan bod. Ook gaan we in op hoe hier mee om te gaan en op in te spelen, een leerzame ochtend!

12.30 Gezamenlijk lunchen

It’s Lunch time! En dat doen we altijd gezamenlijk bij Gengu. De tafel wordt gedekt met beleg en vers brood dat de bakker ieder ochtend brengt. Meestal koken we eitjes, dus lunch is altijd een feestje!

13.00

Na de lunch doen we een stand-up. We geven per persoon een update van de gedane en nog te voltooien werkzaamheden van de dag. Zijn er dingen waar je hulp bij nodig hebt dan bespreken we dit vaak tijdens de stand up.

Stand up bij webbureau Gengu

13.15

En dan weer aan de slag. Ik zie in mijn mailbox een terugbelnotitie en bel een klant terug. Ik help deze klant en vervolgens bereid ik me nog even voor op de interne meeting van 13.30 door wat documentatie in te lezen. En dan is het alweer zo ver. Ik heb intern overleg met Marc en Ronald. We hebben het over het ontwikkelen van content voor onze eigen kanalen, zichtbaarheid, het helpen van klanten op welke manieren en de nieuwe website van Gengu die in ontwikkeling is.

14.00 Aan de slag in Google Data Studio

Ik open mijn agenda en zie dat ik voor vandaag nog een aantal issues heb open staan. Onder andere het opstellen van KPI rapportages in Google Datastudio voor een klant. Ik besluit hiermee direct aan de slag te gaan en open via Google Analytics de Google Datastudio. Ik maak een rapportage voor de klant met verschillende kolommen en grafieken. Dit issue kan ik daarna naar tevredenheid afsluiten in mijn agenda. Ik schrijf mij verder in voor een Webinar en beantwoord een aantal e-mails van klanten.

Mails beantwoorden bij Gengu

16.30

Om 16.30 ga ik aan de slag met wat interne werkzaamheden. Onder andere mijn collega’s vragen om een stukje tekst over zichzelf te schrijven en hiermee ook zelf aan de slag te gaan. Zie hier het resultaat.

17.30 Naar huis!

Mijn werkdag zit er op. Ik sluit mijn mail af, sluit mijn laptop en ruim mijn kopjes op. Ik ga weer op weg naar huis! Ik drop mijn spullen thuis en ga door naar de sportschool. Even een uur of anderhalf trainen en daarna langs de Thai voor een gezonde maaltijd om daarna samen met manlief  te eten!