Gengu
Rivium Quadrant 1 Capelle aan den IJssel, ZH2909 LC
Telefoon: +31 - (0)10 433 88 00
Naar overzicht

Werkdag van een .NET Developer bij Gengu

05 mei 2017 - Jacco Mulders

Ik ben Jacco Mulders, de jongste aanwinst van het Gengu-team. Sinds September 2016 ben ik werkzaam bij Gengu als Junior .NET Developer.

Mijn woonplaats is misschien niet zo voor de hand liggend want ik kom namelijk niet zoals de meeste van het team uit de buurt van Rotterdam maar uit Kaatsheuvel. Ik rij dag in, dag uit 130km voor een heel leuke baan in een heel leuk team. Hoe een dag van mij er dan uitziet lees je hieronder.

Mijn reis naar Gengu

De wekker gaat bij mij om 7.30 met een reserve wekker om 7.45 die vertelt dat ik moet opschieten. Ik fris me op en doe de kleren aan die ik de avond daarvoor heb uitgezocht. Eenmaal beneden pak ik een appel en banaan van de fruitschaal en zit ik om ongeveer 8 uur in de auto met uit de luidspreker Radio Veronica voor het actuele nieuws en verkeersoverzicht. Mijn reistijd verschilt per dag van 45 minuten tot 1,5 uur. Vandaag is het gelukkig niet zo druk op de weg en ik kom om ongeveer 9 uur aan op kantoor. 

Eenmaal aangekomen op kantoor

Als ik eenmaal mijn jas heb opgehangen en iedereen een goedemorgen heb gewenst ga ik op mijn plek zitten en zet ik mijn laptop aan. Na de laatste mailtjes te hebben gelezen en de planning van vandaag bekeken te hebben ga ik vandaag aan de slag met een paar issues van de nieuwe website van Woonstad Rotterdam die door Ronald zijn ingeschoten.

Een voor een pak ik ze op en bij onduidelijkheden vraag ik het bij Ronald na. In tussentijd eet ik rond half 11 mijn banaan op en maak ik tussendoor snel wat aanpassingen aan de website van HeartWork Baarn die ik binnenkrijg op de mail.

stand up meeting met .NET developer bij Gengu Jacco

In de middag

Gezellig met het hele team lunchen om 12.30. Ik maak een broodje ei terwijl de rest bezig is om een plek te bemachtigen bij het tosti-apparaat. Tijdens het eten praten we over de Formule 1 en voetbal. Wanneer iedereen om 13.00 klaar is met lunchen houden we een stand-up meeting. Ik geef een update over de openstaande issues van Woonstad waarbij ik mogelijk hulp nodig heb van Kevin. Ook vraag ik aan Mitch wat de voortgang is wat betreft de website van Stichting Vluchteling aangezien ik daarvoor vanmiddag ingepland sta.

Nadat iedereen weer up-to-date is pak ik de designs van Stichting Vluchteling er bij en begin met het maken van de resterende items. Eerst de werking programmeren en daarna de styling toepassen op het product. Hier werk ik de rest van de middag aan onder het genot van mijn appel met een glas cola.

.NET Developer Jacco aan het werk bij Internetbureau Gengu

Afsluiten van de dag

Afhankelijk van de openstaande werkzaamheden en het aantal kilometers file voor de terugweg rond ik mijn dag af. Vandaag is dit om 18.15. Op de weg naar huis blaas ik stoom af door mijn Spotify-afspeellijst op te zetten. Even lekker rocken met Green Day en Muse. Als ik dan om 19.10 thuis aankom staat er een grote pan met risotto op tafel. Als er iets is wat ik kan waarderen dan is het wel lekker eten, heerlijk! Wanneer ik klaar ben met eten ga ik ontspannen. Als er nog wat energie in zit dan doe ik voorbereidingen voor de volgende dag of knutsel ik een beetje aan mijn eigen iOS-app die ik aan het ontwikkelen ben voor persoonlijk gebruik. Anders kijk ik alleen of met mijn vriendin een leuke serie op Netflix of speel ik een vette game met vrienden. Ligt eraan in welke stemming ik ben. Om 23.30 ga ik slapen.

Hoe ik terecht kom bij Gengu

Afgelopen augustus heb ik mijn MBO-diploma behaald en heb toen gekozen voor het bedrijfsleven omdat ik in de praktijk meer leer dan het op school doorbladeren van boeken. Meteen ben ik opzoek gegaan naar een baan in de buurt maar kwam er al snel achter dat er weinig interesse was in iemand met mijn profiel. Na een aantal weken ben ik in contact gekomen met headhunters van een wervingsbureau die mij Gengu hebben aanbevolen. Gengu heeft die kans gegeven en tot op de dag van vandaag heb ik het daar nog steeds naar mijn zin!

Wij zoeken nog .NET Developers!

Wil jij ook aan de slag als .NET Developer bij Internetbureau Gengu? Wij zoeken een Medior .NET Developer