Gengu
Rivium Quadrant 1 Capelle aan den IJssel, ZH2909 LC
Telefoon: +31 - (0)10 433 88 00
Naar overzicht

Blog Kentico Roadshow Amsterdam 2017

06 juni 2017 - Liesbeth Hoogerwerf

Met Gengu bezoeken we de Kentico Roadshow in Amsterdam. We worden ontvangen in de Koepelkerk in Amsterdam waar diverse (parallel) sessies worden verzorgt over Kentico Cloud Kentico EMS en de roadmap.

Kentico Roadshow Amsterdam 2017

Samen met Mark en Marc heb ik donderdag 18 mei de Kentico Roadshow in Amsterdam bezocht. De roadshow vond plaats in de Koepelkerk in Amsterdam. Tijdens de roadshow werden diverse (parallel) sessies verzorgd over Kentico Cloud, Kentico EMS en de roadmap. Het was voor Gengu tevens een kennismaking met de mensen achter en van Kentico. De belangrijkste bevindingen licht ik uit in dit blog.

Koepelkerk Amsterdam kentico roadshow Gengu

Toekomst van Kentico EMS en Kentico cloud

Tijdens de keynote sessie door Kentico werd verteld dat een CMS vandaag veel meer behelst dan alleen een content driven applicatie. Een toekomstbestendig CMS houdt in dat je hiermee kunt inspelen op de digitale ervaringen in een multichannel omgeving.

Kentico CMS Roadshow Amsterdam Gengu

Kentico Cloud

Kentico Cloud verwacht in de toekomst een Cloud-First digital experience platform te worden. Kentico Cloud is het nieuwste product van Kentico. Wat je hier precies mee kunt en wat hier in zit:

 • Headless CMS
 • SEO
 • Caching
 • Integrated analytics & visitors profiling
 • React JS – web app + contact types like author and blogs
 • Visual studio

Headless CMS

Er is tijdens de sessie dieper ingegaan op de thrill, namelijk; headless CMS. Een waarneembare trend in de CMS markt waar Kentico Cloud zich bevindt. Dit houdt in dat in een meervoudige omgeving content getoond kan worden in alle formaten naar alle kanalen. Dat is wat headless cms namelijk doet, content delivery naar ieder kanaal. Uiteraard werkt de cloud ook een handje mee door schaalbaarheid, performance en veiligheid.


Verwachte updates 2017

 • Smart personalization
 • Content recommendation
 • Increased productivity and usability
Toekomst van Kentico roadshow amsterdam

Kentico 10 EMS

Tijdens de sessie over Kentico EMS werd voornamelijk besproken hoe Kentico aan te passen om een enterprise-level performance te krijgen. Over de mogelijkheden in Kentico 10, lees je in een eerder blog van Ronald Kal.

Kentico EMS releases


Kentico 11
29 november 2017 wordt Kentico 11 uitgerold met de volgende updates:

 • E-mailmarketing widgets
 • Persona’s
 • E-commerce


Kentico 12
November 2018 verwachte uitrol van Kentico 12. Welke updates hier in zitten wordt later bekend gemaakt.


Technische sessies
Vervolgens kon keuze gemaakt worden uit diverse parallel sessies. Ik woonde een aantal Technische sessies bij en Mark en Marc wonen de business sessies bij. Tijdens de sessies was het mogelijk om allerlei technische vragen te stellen die tijdens de sessie behandeld werden.


Workshop EMS ontwikkeling
De workshop voor EMS ontwikkeling erg leuk en motiverend. Samen met Kentico partners uit België, Italië en Polen zijn we aan de slag gegaan met de roadmap. Vooral het samen teamen met techies en directie gaf een leuke boost aan het event. Kortom een nuttige dag met bagage om over na te denken!