Gengu
Rivium Quadrant 1 Capelle aan den IJssel, ZH2909 LC
Telefoon: +31 - (0)10 433 88 00
Naar overzicht

Kentico 10: Wat zijn de voordelen?

11 mei 2017 - Ronald Kal

Kentico 10 is eind 2016 uitgerold. Wat zijn belangrijke eigenschappen, voordelen en wijzigingen zijn in Kentico 10? Dat lees je hier!

Kentico 10 is eind 2016 uitgerold en dan rijst de vraag: ‘Wat levert deze update mij op en moet ik overgaan naar de nieuwe versie?'

Kentico 10

Vanuit de techniek is het altijd verstandig om up-to-date te blijven. Immers, hoe kleiner het versieverschil des te minder intensief de upgrade is. Zeker bij een site die continu in ontwikkeling is vinden wij het raadzaam om op basis van de laatste techniek te werken. Nu we Kentico 10 zelf een aantal maanden in gebruik hebben en  ook getest hebben, kunnen we stellen dat de deze versie stabiel is en de migratie van versie 9 naar 10 geen problemen opgeleverd. Op gebeid van performance zijn er een aantal functionaliteiten verbeterd en toegevoegd in deze release. Om de overweging naar Kentico 10 te vergemakkelijken hebben we de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.  

Responsive Images Management

Een vaak gemelde klacht van redacteuren is dat zij veel tijd kwijt zijn aan het bewerken en op maat maken van afbeeldingen. De verhouding van een afbeelding kan immers anders vertoond worden op desktop, tablet en mobiel. Met de optie ‘Responsive Images Management’ geeft Kentico 10 de mogelijkheid om de varianten van een afbeelding vooraf in te stellen. De weergave kan per paginatype verschillen. Wanneer je als redacteur een afbeelding upload is direct zichtbaar hoe de verschillende varianten er uit zien. Een waardevolle toevoeging wat ons betreft. Onderstaand een video van Kentico waarin te zien is hoe dit in zijn werk gaat:


E-mailmarketing

Binnen de e-mailmarketing module is nu onderscheidt gemaakt tussen nieuwsbrieven en e-mail campagnes. Met de e-mailcampagnes is het (in tegen stelling tot de nieuwsbrieven) snel aanmaken van e-mails voor een specifieke doelgroep mogelijk. Hierdoor hoef je niet iedere keer een nieuwe nieuwsbrief aan te maken om een groep mensen een e-mail te sturen. Dit geeft dus de mogelijkheid om sneller en doelgerichter mailing te versturen. In onderstaande video zie je hoe:


Cross-site contact profile

Met het invoeren van cross-site contactprofielen heeft Kentico goed geluisterd naar klanten en partners die ook gebruik maken van het e-commerce platform. Vaak is er sprake van meerdere productsites binnen één Kentico omgeving. Het nadeel van voorgaande versies was dat de contacten per site gescheiden waren. In Kentico 10 zijn contacten niet meer site gebonden. Dit houdt in dat wanneer je meerdere websites beheerd binnen dezelfde Kentico omgeving, de contacten binnen iedere website te gebruiken zijn en dezelfde informatie bevatten. Als je bijvoorbeeld een contactpersoon benadert vanuit een campagne, wil je weten wat de activiteiten van deze contactpersoon waren binnen de andere websites. Het is belangrijk dat contactgegevens altijd up-to-date zijn. Verder is de weergave van het contactprofiel aanzienlijk verbeterd. In één oogopslag is alle informatie zichtbaar binnen een profiel. De werking hiervan kan je zien in onderstaande video:


Campaign journey

In Kentico 10 is het bijwerken van lopende campagnes mogellijk. Zo kun je doelstellingen in de campagne aanpassen en is het mogelijk om extra campagne e-mails aan te maken en te versturen. Ad-hoc inspelen op tussentijdse resultaten van een campagne is met Kentico 10 dus ook mogelijk.


Tot zover de belangrijkste verandering binnen Kentico 10. Mocht je vragen hebben of ook overwegen te upgrade naar Kentico, neem dan gerust contact met ons op.

Lees hier meer over Kentico