Gengu
Rivium Quadrant 1 Capelle aan den IJssel, ZH2909 LC
Telefoon: +31 - (0)10 433 88 00
Naar overzicht

Een dag met Marc bij Gengu

21 februari 2017 - Marc Gutlich

Verbinden, ontwikkelen, afwisseling en nooit stil kunnen zitten. Dat typeert mij als directeur bij Gengu!

Het mooie is in ieder geval dat ik het verdomde leuk en interessant vind om met mijn team te werken aan Gengu. Gengu ben ik samen gestart met Rob Groenendijk.

Opstarten

Mijn werkdag start in de regel rond zeven uur als ik opsta en de dag begin. Met mijn twee puberende dochters ontbijt ik. Ik start de dag meestal met een kom havermout en check de eerste mails. Na 45 minuten opstarten zit ik in de auto en ben rond acht uur op kantoor.

Het eerste uur op de zaak loop ik altijd bij iedereen even langs en ga ik na hoe het gaat. Ik regel soms de catering dus de koffie en pak vaak even door met Remco, onze projectleider. Ook bespreek ik met support hoe de projecten gaan en klantcontacten zijn. Verder spar ik een paar minuten met Liesbeth over online marketing of aandachtspunten die ik altijd wel weer heb. Daarna is het knallen!

Een dag met Marc Gutlich Gengu

Sales

Elke dag heb ik wel in een aantal gesprekken, want ik praat graag en luister nog beter. Beter gezegd, ik communiceer graag. Want mailen, bellen, appen en overleg maken elke dag weer anders.

Marc Gutlicht aan de telefoon bij Gengu op kantoor

Tussen de middag na de lunch (tosti’s bouwen) houden we de dagelijkse stand-up. We overleggen projecten en hebben daarnaast gesprekken met relaties bij ons op kantoor of op locatie van de klant zodat we samen plannen kunnen smeden voor een nieuwe concepten, een app of website. Tussendoor zit ik veel aan de telefoon om verbinding te maken met nieuwe contacten en bestaande relaties. Verder is het een belangrijke taak om elke dag iets te schrijven. Ik schrijf vrijwel dagelijks een offerte, blogartikel of nieuwsbericht voor onze site of social media kanalen. Wie schrijft die blijft is mij al vroeg bijgebracht!

Naast werk

Thuiswerken doe ik vooral als ik aanbestedingen en grotere offerte-aanvragen heb. Ik kan dan in rust de aanpak bedenken die ik de volgende dag enthousiast bespreek met het design en marketing team. Eens kijken wat voor ideeën zij dan hebben is altijd supergaaf.

Als ik niet aan het werk ben, dan geniet ik extra van mijn gezin. Vooral door met elkaar iets doen want stilzitten vind ik wat lastig. In de zomer ben ik veel aan zee te vinden door te windsurfen, blow karten of bij geen wind te chillen in een Scheveningse of Brouwersdamse strandtent. De rest van de weekenden ben ik te vinden op het hockeyveld want mijn beide dochters spelen hockey. De zaterdag is dus gevuld met sportiviteit en gezelligheid langs de lijn.

Koken is een andere passie van mij. Naast de klassiekers, want voor sommige gerechten draai ik me hand niet meer om, vind ik altijd wel weer een smakelijk recept zoals recentelijk Spaghetti Vongole waar ik speciaal voor naar Schmidt Zeevis rijd om verse Vongole te kopen.

En dan

Ambities en dromen heb ik volop. We hebben het afgelopen jaar flinke stappen gemaakt in de aanpak, samenwerking en teamstelling. Het huidige team moet een solide basis zijn om de volgende stappen mee te maken zodat Gengu binnen drie jaar kan groeien naar een bureau van 25-30 online specialisten met een mooie kring van relaties en partners. Its all about people!

Oja ik heb ook een favoriete spreuk die is van JC: je moet schieten anders kun je niet scoren!