Gengu
Rivium Quadrant 1 Capelle aan den IJssel, ZH2909 LC
Telefoon: +31 - (0)10 433 88 00
Naar overzicht

Bij Gengu is iedere dag anders!

21 maart 2017

Hoe een werkdag van webdesigner Ronald er uit ziet?

Mijn voornaamste werkzaamheden bestaan uit UX design, webdesign en klanten adviseren op het gebied van design en usability. In overleg met klanten vertaal ik wensen en ambities naar online applicaties en websites. Tussentijds test ik opleveringen, verzorg ik de overdracht van gerealiseerde projecten en ondersteun ik onze klanten met online vraagstukken. Een heel leuke en afwisselende functie. Hoe zag mijn dag er vandaag uit?

Opstarten

Om 6.30 uur gaat de wekker en na een verfrissende douche verzorg ik het ontbijt voor mijn gezin. Onder het genot van een kop koffie lees ik alvast mijn mail op mijn telefoon. Rond 7.30 uur ga ik afhankelijk van het weer, mijn bui en afspraken met de auto of op de fiets naar Gengu. Ik luister altijd muziek onderweg. Ik luister eigenlijk naar alles, maar ben liefhebber van Muse en Pink Floyd. Ook wat steviger materiaal zoals Metallica kan me wel bekoren.

Ronald Kal aan het werk bij Internetbureau Gengu

Werkzaamheden voor Stichting Vluchteling en Woonstad Rotterdam

Vandaag staan werkzaamheden voor Stichting Vluchteling op het programma en ook het testen van de nieuwe website voor Woonstad Rotterdam. Samen met Stichting Vluchteling zijn we een nieuw online platform aan het ontwikkelen voor de Corporate website en actie websites. Dit alles t.b.v. het werven van donateurs. Een waanzinnig leuk project voor een mooie organisatie. Ik vind het persoonlijk prettig om voor een organisatie te werken die een belangrijke maatschappelijke functie heeft. Inmiddels hebben we het UX- en grafisch traject bijna doorlopen en moeten we alleen qua beheer- en basisfunctionaliteit nog de puntjes op de ‘i’ zetten. Daarna kunnen we starten met de realisatie en de website echt leven inblazen. Niet alle details zijn in beton gegoten. Dit om tussentijds nog van gedachten te kunnen wisselen met de klant en waar nodig nog functionaliteit te kunnen bijstellen.

Halverwege mijn werkdag

Tussentijds houd ik mijn mail in de gaten en heb ik overleg met mijn collega’s. Om 12.00 uur is het tijd om te lunchen.Lunchen doen we altijd gezamenlijk. Gezellig en goed voor de team-building. Vandaag haal ik samen met Mitch kroketten voor de lunch. Na de lunch is het tijd voor de stand-up waarin we met elkaar delen welke werkzaamheden we gedaan hebben die dag, wat we nog moeten doen en waarbij we elkaar kunnen helpen.


Ronald Kal tijdens een stand up bij internetbureau Gengu

In de middag ga ik verder met het testen van de nieuwe Corporate website van Woonstad Rotterdam. De gehele omgeving bij Woonstad (waaronder de back-end) wordt op dit moment opnieuw ingericht. De nieuwe website op basis van de laatste versie van het Content Management systeem C1 is hier ook een onderdeel van. Een omvangrijk project waarvoor we veel contact hebben en samenwerken met de medewerkers van Woonstad.

Afronden

De dag stopt eigenlijk nooit op een vast tijdstip. Liefst rond ik mijn werkzaamheden af zodat ik de volgende dag weer een frisse start kan beginnen.
Vanavond ga ik verder met het ontwerp van de nieuwe website voor Gengu. Even ontspannen!