Gengu
Rivium Quadrant 1 Capelle aan den IJssel, ZH2909 LC
Telefoon: +31 - (0)10 433 88 00

FromSkills2Work is het digitale platform dat informatie biedt voor vluchtelingen, vertegenwoordigers van migrantengroepen, werkgevers, lokale overheden en dienstverleners in negen deelnemende EU-lidstaten.

Opdracht voor Skills 2 Work

Voor Gengu was het de uitdaging om de grote hoeveelheid content een logische plaats te geven op de website een een goede website structuur te bepalen. In de structuur hebben we rekening gehouden met de minimaal 9 landen die deelnemen en ook de verschillende talen. Het herbruiken van content, gemakkelijke vertaalopties en het zelf kunnen toevoegen van nieuwe deelnemende EU-staten was een must. De redacteur kan zelf in het CMS nieuwe lanen toevoegen op de locatie kaart. Dit helpt om de websitebezoeker te laten navigeren door de website. Vanwege de wensen en eisen voor het platform hebben wij gekozen om deze opdracht te realiseren in het CMS platform C1.

Het platform From Skills 2 Work 

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) is samen met partners en IOM-kantoren in andere Europese landen het project Skills2Work gestart om de toegang van statushouders, dienstverleners en werkgevers tot informatie en dienstverlening te verbeteren. Samen met haar partners onderzoekt IOM huidige good practices en maatregelen gericht op een snelle, passende en duurzame arbeidsmarktintegratie van nieuwe immigranten. Succesvolle initiatieven worden in kaart gebracht, zowel op EU-niveau als binnen nationale contexten van de particperende EU-lidstaten.

Skills-to-work-project-internetbureau-gengu

Over From Skills To Work 

De doelstellingen van Skills 2 Work zijn:

  • Het opzetten van een Europees netwerk van experts, gemeentes, belangengroepen, werkgevers en academici;
  • Een onderzoekspublicatie met good practices en maatregelen gericht op een snelle, passende en duurzame arbeidsmarktintegratie;
  • Een praktisch handboek met richtlijnen om initatieven te ondersteunen op het gebied van een snelle, passende en duurzame arbeidsmarktintegratie;
  • Een interactief platform, FromSkills2Work.eu, met informatie voor werkgevers, gemeenten en migranten die de toegang tot de arbeidsmarkt in de negen betrokken landen moeten stimuleren en vergemakkelijken.

Wij zijn trots op het resultaten en wensen Skills to Work veel succes met dit prachtige initiatief

Wilt u meer weten over onze aanpak belt u dan met Marc Gutlich op 06-23207064 voor meer informatie.