Gengu
Rivium Quadrant 1 Capelle aan den IJssel, ZH2909 LC
Telefoon: +31 - (0)10 433 88 00

Samenwerken staat centraal

De route naar de nieuwe website

De Bascule heeft Gengu gevraagd een nieuwe corporate website te ontwikkelen. Doel was om een nieuwe eigentijdse online omgeving te ontwikkelen die de hun doelgroepen goed informeert over de behandeltrajecten bij de Bascule en duidelijkheid biedt waar zij met vragen en aanmeldingen terecht kunnen.

Op basis van de bepaalde strategie en ontwikkelde persona’s is de content volledig herzien. Ook is een nieuwe structuur aangebracht zodat cliënten, ouders, artsen en behandelaars op eenvoudige wijze hun informatie kunnen vinden.

Om te benadrukken dat er rondom het kind zoveel mensen betrokken zijn moet de pay-off ‘Samen beter’ duidelijk terug komen op de homepage. Het kind is het middelpunt, maar iedereen staat centraal.

Veel tijd heeft de Bascule gestoken in het opstellen en opnieuw beschrijven van de behandelingen. Ouders en verzorgers kunnen zich online zo goed laten informeren over wat een behandeling voor hun kind betekent, wat ze kunnen verwachten en waar de behandeling kan plaatsvinden. Ter ondersteuning zijn alle vaktermen voorzien van tooltips.

Het onderdeel ‘route door de Bascule‘ geeft weer welke stappen men dient te ondernemen voordat de aanmelding en de uitnodiging voor het eerste gesprek plaatsvindt. Bekijk de nieuwe corporate responsive website van de Bascule.

Techniek

Met de Bascule is gekozen om de website te realiseren in Orckestra CMS.

Motivatie voor deze keuze:

  • De Bascule wenste volledige vrijheid in de opmaak en structuur van de pagina’s ;
  • Veel herbruikbare content binnen de website op één plaats te beheren;
  • Het systeem moest makkelijk te koppelen zijn met hun Beaufort HRM applicatie en de Sharepoint omgeving.

Op al deze punten blinkt Orckestra CMS uit.

De site is volledig responsive en wordt gehost in een Microsoft Azure omgeving.Bekijk de nieuwe corporate responsive website van de Bascule.


Nieuwe functionaliteiten op de website

  • Responsive website, dus mobiel vriendelijk;
  • Een beveiligde https omgeving;
  • Tooltips binnen de leesteksten t.b.v. uitleg vaktermen;
  • Locatie kaart met filtering op behand types;
  • Koppeling tussel Adressen, locatietypes en behandelingen;
  • Overzicht met snelzoekfunctie t.b.v. de behandelingen.


Over de Bascule

De Bascule uit Duivendrecht verleent psychiatrische zorg aan kinderen, jongeren en gezinnen in Amsterdam en omstreken. Door de nauwe samenwerking met Universiteit van Amsterdam en met de Vrije Universiteit is de Bascule ook academisch centrum en is De Bascule door haar TopGGZ normering ook een landelijke aanbieder.

Nu de corporate website gereed is wordt er samengewerkt met de Bascule aan de websites: ‘Naar de Bascule’ en ‘De Bascule Academie’.