Gengu
Rivium Quadrant 1 Capelle aan den IJssel, ZH2909 LC
Telefoon: +31 - (0)10 433 88 00

“Eropuit met de Zonnebloem” gids gelanceerd

De Nationale vereniging de Zonnebloem wenste een overzichtelijk geheel van het dagjes uit aanbod en de diverse arrangementen voor haar doelgroepen. Door het gebruiksvriendelijke en interactieve design worden nu de dagjes uit en diverse arrangementen overzichtelijk gepresenteerd. Dit was eerder niet het geval en wel veel behoefte aan. Middels deze gids wil de Zonnebloem meer resultaat boeken.

De Eropuit-gids is geplaatst binnen de corporate website van de Zonnebloem. De dynamische en gebruiksvriendelijke gids is gerealiseerd middels een combinatie van interactie en web technieken. Met de overzichtelijke weergave van het assortiment aan arrangementen, is het mogelijk om te filteren op thema’s. Ook worden de arrangementen op een geografische kaart overzichtelijk gepresenteerd. Dit maakt het voor de gebruiker eenvoudig om op een gebruiksvriendelijke manier een arrangement aan te vragen.

De Eropuit-gids van de Zonnebloem is bedoeld voor afdelingenvrijwilligers die met hun afdeling een dag er op uit willen en dankzij de Eropuit-gids inspiratie kunnen opdoen en inzicht krijgen wat de faciliteiten zijn en een arrangement kunnen reserveren en boeken. Dit kan een bedrijfsuitje zijn of een dagje in de natuur, naar de dierentuin of het bezoeken van een museum.

De Zonnebloem speelt in op die toenemende vraag en behoefte om vanuit de stoel middels een tablet of mobile device eenvoudig een arrangement te bekijken en te boeken.

Gengu is trots op dit mooie resultaat dat door Kevin- junior developer bij Gengu- en Mitch -developer bij Gengu - is bedacht en gerealiseerd. Uiteraard in nauwe samenwerking met het online team van de Zonnebloem. 


Technieken, tool en expertise

Om de online functionaliteit van de gids te realiseren voor de Zonnebloem hebben wij de volgende technieken en expertises ingezet:

  • Data: Mongodb
  • CMS: Sitecore
  • Search en filtering: Elastic Search
  • Geo: middels Googlemaps en Geocode